Maria Zonneveld

Gefreubel en geleuter

Dag 3

| 5 reacties

Ja, dag 3 is aangebroken. Opa Piet vertrekt zo naar het zwembad en Twan ligt op de bank met zijn ipad. TV staat aan voor Paw Patrol en ik val om van verbazing dat hij zegt dat de tv uit mag, want hij kijkt op zijn ipad. Op dit moment zijn de you tube filmpjes van Fortnite helemaal hot.

En daar komt opa Piet aan. Fris en fruitig uit het zwembad. Even een bakkie en een spelletje op de ipad. Het is half acht dus nog even tijd om bij te komen. Daarna de tafel dekken voor het ontbijt.

Vandaag eten we yoghurt met van alles. Chocolade hagel,suiker,stroop en jam.
Het gesprek ging er over dat Twan regelmatig zijn teen, been, hoofd en arm stoot. Steeds aan hetzelfde. De trap, een stoelpoot, de vensterbank. Hij was dus eigenlijk een klungel. Zo noemen we hem dan ook. Opa Piet werd al snel Gargamel en hij maakte ven mij Smurfin. Het was dus weer gezellgi aan tafel.

Vandaag is het echt spannend. Na het ontbijt wassen en aankleden, Binkie uitlaten en bloemen halen. Wat gaan we doen? We gaan naar de verjaardag van een meisje dat 11 jaar geleden is overleden. Twan vroeg wie ze was en ik heb hem een foto laten zien.
Dat aankleden was nog een dingetje, want hij wilde zijn mooie overhemd aan met bijpassende sokken. Dat lukte, maar toen moesten de schoenen nog aan: de blauwe gympen. Een teleurgesteld gezichtje, want volgens hem waren ze te klein. Gelukkig wist opa Piet raad, de klitte bandjes wat losser maken en dan normaal de gympen aantrekken. Warempel, ze paste wel en we gingen met een knapperd op pad

De bloemen liggen in de auto en Twan heeft zijn cadeautje in zijn tas, dus wij kunnen vertrekken.
We komen binnen bij onze vrienden en er staan bij een tafeltje hele mooie boeketten. Nu al. Hij keek er eens na en liep vervolgens naar Meilom, gaf hem en hand en noemde zijn naam. Bij Rudy deed hij hetzelfde en zei er heel gewoon “hartelijk gefeliciteerd” achter aan. Op hetzelfde moment zie ik aan zijn gezicht dat hij dit ook vreemd vond. In zo’n geval zeg je dat toch niet…….. of wel? Niemand maakte een opmerking dus hij gaf het cadeautje en het ijs was gebroken. Er werd gevraagd wie is dat en daarna was de nieuwigheid er af.
Ik had hem gezegd om aan Meilom te vragen of hij zijn auto mocht zien. Nou dat mocht.

Iedereen zat een beetje met elkaar te praten, maar Twan vond dat zijn belevenis van vorige dag met oom agent toch aan iedereen nog eens verteld moest worden. Als er weer iemand binnen kwam riep hij al “opa Piet vertel eens van de motoragent.
Na een tijdje was iedereen binnen en toen merkte ik dat hij een beetje verloren was. Gelukkig merkte Rudy dat ook en gaf hem een ipad en kon hij filmpjes kijken.
Toch werd het toch erg druk in zijn hoofd. Niet zo gek. Gelukkig had Rudy nog een koptelefoon en alle geesten waren weer bezworen.
Bij het weg gaan had Rudy nog een verrassing. Voor Opa Piet en voor mij een Paasei gevuld met bonbons en voor Twan 2 chocolade paashaasjes als dank je wel dat we gekomen waren. Dat was toch wel heel fijn. Hij heeft wel drie keer tegen mij verteld dat het heel lief was en wat voor ons was en wat voor hem.

Op de terugweg werd het menu besproken voor vanavond. Aardappelen, doperwten en schnitzel. Ze moeten nog wel nog even boodschappen doen en dan word er weer gekookt.
Tot later.

Terug van boodschappen doen nog even met de auto’s gespeeld en ondertussen gekookt Daarna gezellig gegeten en nu aan het uitbuiken van het lekkere eten. Ondertussen een spelletje Yahtzee en zo gaan we zoetjes aan richting bed.

Dag 3 is ten einde en we laten ons verrassen op dag 4.
Ik zal alle foto’s hieronder in een slideshow zetten.


5 reacties

 1. binky is asrael, die waren jullie vergeten

 2. Nou wat een belevinissen allemaal!
  Zo te zien geniet hij met volle teugen.
  Veel plezier nog . En wat een mooie foto ’s !!
  ❤️❤️❤️ 😘😘😘Dikke knuffel twan

 3. Dag Twan, Opa Piet en Maria,

  Zo te zien beleven jullie mooie dagen daar, geniet er samen van, blij te lezen dat het zo leuk is 🐕👍

 4. Wat een prachtig verslagje weer, zo leuk dat jullie dat doen! En wat boft hij met zulke lieve mensen, die oog hebben voor mijn behoeftes en zien wanneer het even wat te veel wordt.
  Mooie dag was het weer volgens mij en wat stond hij er mooi op.
  Lekker slapen nu en op naar weer een nieuwe dag met allemaal belevenissen!

 5. Hallo wat een mooi verslag over jullie bezoek op de verjaardag van Jerney, en leuk dat Piet en Maria hun loge Twan bij hun hadden leuk kereltje is het en volgens mij heeft hij ook wel even genoten in de Cadillac Coupe de Ville uit 1968. Nog bedankt voor jullie mooie boeket bloemen en Twan bedankt voor je cadeau. Nou nog veel plezier jullie met je loge Twan groetjes Meilom en Rudy.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.