Maria Zonneveld

Gefreubel en geleuter

Dag 8

| 3 reacties

Vanmorgen om 6 uur mijn bed uit. Het was al meteen spannend, want Max Verstappen zou om 8 uur racen in Shanghai China. Dan moet opa Piet zijn routine aanpassen en eerst met Binkie uit en dat zonder Twan. Daarna ontbijt, wassen en tandenpoetsen en aankleden.

Ik had de wekker gezet anders zouden we wel eens te laat kunnen zijn voor de race. Gelukkig zaten we op tijd klaar. De start was geweest en dan wordt het saai, want ze rijden rondjes en eigenlijk val je in slaap van dat gebrom. Dan gaan we maar bij Opa Piet op de leuning zitten voor zo lang het duurt.
Nu zitten ze weer op hun ipad een spelletje te doen. Dadelijk gaan we naar het zwembad.

Ik zou mee gaan naar het zwembad voor foto’s, maar Twan zei “en Binkie dan?” Ja dat was ook zo. Nu zou Binkie in de auto blijven. Komen we daar aan mag ik niet met kleren aan op het terras vanwege de hygiene, dus moest het via het raam. Gelukkig was er een lieve dame die de bar aan het bijvullen was. Van haar mocht ik achter de bar, want een foto van het “kleinkind” moest toch kunnen. Ik heb haar maar in de waan gelaten. De bad juffrouw kwam ook nog even informeren en samen hebben we gewacht op de mannen. Als je vriendelijk goedemorgen zegt dan kan er ineens veel meer. Foto’s gemaakt en weer naar huis. Ziet u de kleine kopjes in het buitenbad. Dat zijn opa Piet en Twan. Ik kon helaas niet dichterbij komen.

Hierna lunchen, lekker broodje aardbeien. Twan heeft er twee opgegeten. En daarna weer middagrust.

Opa Piet had een idee toen hij uit bed kwam. Bakkie doen bij ome Kees en tante Ria. En hun zouden terug lopen en ik met de auto. Idee een 10, de uitvoering wat minder. Ze waren niet thuis. Geen bakkie, maar wel terug lopen. Voor Twan een onzekere situatie, Hij bleef vragen of opa Piet de weg nog wel wist, dus samen maar zoeken naar bekende dingen. Ze hadden tenslotte al heel wat gelopen afgelopen week.

Na de stevige wandeling, want dat was het, even lekker onderuit en daarna eten koken. Wat eten we? Zuurkool. Dat zouden we al eerder eten, maar er kwam iedere keer wat anders tussen. Opa Piet had er weer wat lekkers van gemaakt.
Tijdens het afwassen realiseren we ons dat Twan er al een week is en hoe goed het eigenlijk gaat. Op een kleine storing in het paradijs na is het een vrolijk mannetje met heel veel energie. We gaan met vertrouwen de nieuwe week in.

Het half uurtje fortnite zit er op. Studio sport is bekeken, het fruithapje en de chips zitten in het buikje. Tijd voor bed. Vanavond ging hij vroeg er in. Vakantie is leuk, laat naar bed is nog leuker, maar te weinig slaap breekt je op.
Opa Piet heeft Twan naar bed gebracht, verhaaltje voorgelezen en toe gedekt. Licht op de gang aan, deur beneden stukje open en nu maar afwachten wat er gebeurd. Er gebeurde helemaal niets. Twan is lekker in slaap gevallen en opa Piet en ik keken samen tv. We zijn trots op hem.
Slaap lekker en tot morgen.

3 reacties

  1. Doe vele groetjes aan Twan van Willy en Yola ook jullie krijgen natuurlijk de groetjes van ons vanuit het toch nog wel frisse St Vith

  2. Doe vele groetjes aan Twan van Willy en Yola en natuurlijk ook voor jullie vele groetjes vanuit het toch wel zeer frisse Dr Vith

  3. Wat een mooie dag was dat weer! Benieuwd naar de foto’s… en de verhalen 😉
    Nog een paar daagjes genieten en dan zit Twan zijn eerste lange vakantie erop.

    Xxx

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.