Maria Zonneveld

Gefreubel en geleuter

Dag 10

| 1 reactie

Goedemorgen. om 06.30 uur werd ik door Twan wakker gemaakt. Opa Piet was al zwemmen en ik denk dat het alleen beneden zijn hem te lang duurde. Hij kan er slecht tegen om alleen te zijn, maar gelukkig zijn we daar aan gewend. Onze Binkie heeft ook zo een trauma. Beneden stond mijn thee al klaar. Had opa Piet al gezet voor hij wegging. Ik zag dat Twan al een broodje en chocomel had gehad, dus die redde het wel tot het ontbijt. Al vond hij van niet, er stond nog wat ananas in de koelkast en dat brandde toch wel.Nadat opa Piet terug kwam van het zwemmen even een bakkie gedaan en daarna aan de ontbijttafel. Uiteraard wilde hij yoghurt want opa Piet maakte zulke lekkere en leuke gezichten. Foto gemaakt en roeren maar.

Daarna weer aankleden en Binkie uitlaten. Twan houdt van structuur, nou die heeft hij. Ik merk dat pas nu ik deze blog schrijf. Het ritme is is hetzelfde alleen op bepaalde tijden is de invulling anders. Maar dat we genieten staat als een paal boven water. Tijdens het uitlaten kwamen langs het zwembad en daar stonden wat brandweer auto’s. De mannen waren aan het binnen dus maar even een fotootje gemaakt. Ook de duiktoren is indrukwekkend.

Er moesten nog even wat boodschappen gedaan worden voor het eten van vanavond. Had ik het menu al verteld? Nou komt tie. Frites (Twan wil graag krulfrites, maar ik denk dat het gewonde frites word. Piet zijn inbreng. Twan wilde graag mais. en dat eten we dus ook. Het vlees was even een dingetje. Twan riep biefstuk, opa Piet riep biefstuk tartaar en eigenlijk bedacht ik op dat moment kip. Daar gingen we voor.

Dus broem broem op naar de winkel. Eigenlijk bedenk ik me nu dat dit de laatste keer was dat ze op de snorfiets er vandoor gingen. Wordt toch eens tijd om te laten zien hoe ze Den Helder onveilig maakte. Knap stel hé. De snorfiets mag nu gaan uitrusten, want hij hoeft voorlopig niet meer de schuur uit. O ja morgenochtend nog naar het zwembad.

Ze brachten wel lekkere dingen mee. Chocolade broodjes voor bij de koffie. Voor tussen de middag croissant ham kaas en en broodje met frikandel. verwennerij allemaal. Daarna hup op je plek voor de middagrust.

Na de tussentuk een stevige wandeling en dan loop je spontaan weer tegen brandweer auto’s aan die hier in de buurt met een oefening bezig waren. in het centrum in het V&D gebouw is nu een tentoonstelling daar maar eens kijken. Toen ze klaar waren met cultuur snuiven maar weer huiswaarts. dadelijk gaan ze weer koken. Nou ja, opa Piet gaat koken.

Na het eten weer een half uurtje fortnite en opa Piet verraste hem dat toen hij klaar was met afwassen hij de timer weer terug zette op een half uur. Dat hield in dat hij langer moest wachten voor hij op zijn eigen tablet kon. Voor het spelletje was Twan zijn ipad net iets te oud. Maar och, zo blijft het speciaal. Daarna douchen en hup naar bed.

Eén reactie

 1. ❤️❤️❤️ trots dat hij het zo maar gedaan heeft!
  Ook de downs of dipjes horen erbij maar als ik het zo lees bovenal mooie en fijne momenten.
  De foto’s spreken in elk geval!!

  Op naar de laatste dagen en aftellen dat onze kanjer weer terugkomt!
  Geniet ze nog!!!
  Xxxx van ons !!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.