Maria Zonneveld

Gefreubel en geleuter

Dag 11

| Geen reacties

Vandaag was toch wel even spannend. Opa Piet kwam uit het zwembad en Twan had toch wel buikpijn. Oei Oei. Wat konden we daar aan doen. Even gepraat en dat kwam toch dat hij naar de verjaardag van tante Ria moest. Allemaal ongekende mensen en home moest dat nu. Hij mocht zijn ipad en koptelefoon meenemen, maar wel de witte, want die paste beter bij zijn mooie overhemd. Hij keek me even verbaasd aan en daarna weer die gulle lach. De buikpijn was ineens verdwenen. Op naar de ontbijttafel. Ja hoor, daar kwam de eerste vraag: hoe laat gaan we. Ik zou mijn op mijn iphone de wekker zetten en die vraag was klaar. Hij at lekker zijn yoghurt op en toen kwam de volgende vraag: mag ik gaan tandenpoetsen: hup naar boven. Vraag 2 was bezworen. Het aankleden hebben we overgeslagen, want hij was al boven. Vraag 3: moet Binkie uit? Wat denk je zelf, maar even wachten tot opa Piet zijn dingetje gedaan heeft.

Hij had zijn mooie hemd al aan, dus moest er nog een zak aardappelen uit de schuur gehaald worden. Ja hoor in zijn armen, tegen zijn hemd. Ik hield mijn hart vast, maar gelukkig was er geen vuil op zijn hemd gekomen.
Nog maar even op de bank en toen was het zo ver. Zijn Paw Patrol cadeau tasje mee en we waren onderweg.

Bij aankomst waren er nog niets zoveel mensen, dus hij kon een strategisch plekje uitzoeken en daar op zijn ipad met koptelefoon op zijn spelletjes spelen. Eerst handjes schudden en zijn naam noemen, feliciteren en wat drinken. Tante Ria en ome Kees hadden een cadeautje voor hem gekocht.Een doosje Lego. Hij was er heel verrast en blij mee. Opa Piet en ik deden ons dingetje tijdens de verjaardag en na de traditionele bami soep en broodjes en een ijsje gingen we naar huis voor de traditionele middagrust. Twan noemde het pauze. Twan nam keurig afscheid en riep gedag en een fijne dag allemaal. Je kunt je voorstellen dat ik hier blij verrast door was.

Thuis meteen de Lego in elkaar zetten, terwijl opa Piet probeerde te slapen. Het lukte hem uitstekend, ik hoefde niet te helpen.

Ondertussen was ik. Weer wat dingen bij elkaar aan het zoeken wat de volgende dag mee moest, want ja we hadden wat bagage.

Daarna weer naar het feestje, want we zouden daar ook gaan eten. Volgens traditie Chinees. Het was heerlijk en hij zat heerlijk te smullen. Nog even een bakkie en de verjaardag was voorbij en eigenlijk de laatste dag van Twan zijn vakantie.

Echter dacht Twan daar anders over. Hij vroeg of hij nog op mocht blijven, want het was de laatste avond toch……. Dus gelijk maar douchen en daarna wat drinken en chippies en hij zat tevreden op de bank. Op een gegeven moment was het toch tijd en ging hij blij naar boven. De laatste dag was nu echt voorbij. Morgen naar huis. Slaap lekker.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.